Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Nógrádon kívül - Bölcske

2012.08.14. 11:48 :: galagonya

Bölcske egy majd háromezres lélekszámú Duna-parti település Tolna megyében.  Ismertségét a Dunában található "bölcskei szikláknak" köszönheti, aminek 1986-os feltárásakor egy római kikötőerőd maradványait találták meg a vízben.

Talán nem mindenki tudja, hogy Bölcske a Tolna borvidék  része, és ahol bor van, ott borospincének is kell lenni. Bölcske egyik látványossága a 380 pincéből és présházból álló  pincefalu.

Felül a szőlő, alul a leve. Néhol úgy érzi az ember a homokba vájt, épített pincéknél, mintha egy hosszú "lukra" földet hordtak volna és így  lett pince belőle.

Egy régi pince

A pincék többségéhez tartozik egy kis "borház" is ahol kellemes körülmények közt lehet elfogyasztani a hordók tartalmát.

Ez egy három éve felújított pince a Molnár borospince. Milyenek a bölcskei borok? Arról inkább szakértő nyilatkozzon :) /Nekem ízlett amit ittam /

Egy penész mentes pince. Egyes vélemények szerint nem a penész, hanem a hőmérséklet és a hordó számít.

Nagyüzemi dugóhúzó

Ez már nem egy borospince, hanem egy régi uradalmi ház szépsége.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása