Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Kétkerékre fel!

2011.08.24. 15:49 :: galagonya

Kerékpár út épült Salgótarjánban -a hivatalos átadásra még várni kell pár hetet, napot-, de a biciklisek már birtokba vették -az Eperjes teleptől a Szécsényi útig futó- aszfaltcsíkot. Kerékpározni nem lehet elfelejteni, így engemet  a kíváncsiság, a biciklit meg én hajtva végig tekertem -ismétlem, még hivatalosan át nem adott!-  9 kilométeres szakaszon. A tarjáni kerékpárút jobban sikerült, mint a nyíregyházi, de nálunk is találni egy-két érdekességet.

A kerékpár úttal a legtöbb probléma a kereszteződésekben van. Itt pl. hirtelen véget ér a friss aszfalt, a képen nem igazán látszik, de ahol köves, ott kb 30 cm-es kátyú van.

Az út vonalvezetését úgy tervezték, hogy kikerüljön nagyobb akadályokat. A Lukoil benzinkútnál nagyon tetszik a pálya íve. Pálfalván a buszmegállót kellett kerülni, viszont a régi járdára épült útnak nincs összeköttetése ezzel a rövid járda szakasszal.

Mint ahogy ennél a lépcsőnél sincs, pedig ezt a gyalogosok használják! Ezen lehetne a buszmegállóból feljönni a kerékpárút-járdára.

Ilyen volt régen ez a szakasz.

Igazából emiatt a rész miatt mentem végig. Ha ez így marad az átadás után is, én úgy rúgnám pics@n a tervezőt, és a kivitelezőt is...

3 m2 aszfaltra már nem futotta? Nincs szintbe hozva a járda a gyalogátkelőhely felé.

Innen is hiányzik pár négyzetméter.

A pálfalvai felüljárónál szintén nem sikerült megcsinálni (eddig).

A felüljáró másik vége.

A kerékpárút és a járda közt egy kihagyott sáv. Lehet, hogy virágot fognak ide ültetni?

Baglyasalja felüljárónál a buszmegállótól itt lehet lemenni. Oké, hogy nem lehetett minden kapcsolódó járdát felújítani, de ez így normális?

Eperjes, a Katona József utcánál vége a kerékpárútnak. Innen merre tovább?

Az utolsó képen látható szaggatott sárga felfestést (egyenrangú útkereszteződés kerékpárúton)  szokni kell a tarjáni autósoknak és a kerékpárosoknak is. /Ez  önmagában nem jelenti azt, hogy itt a kerékpárosnak elsőbbsége lenne! Ha sem a kerékpárúton, sem a keresztező úton nincs kitéve az elsőbbségadás-tábla, akkor ez egyenrangú útkereszteződés. Ilyen kereszteződésekben a legnagyobb óvatossággal hajts át, megadva az elsőbbséget a jobbról jövőknek, szükség esetén a balról jövőnek is./ Érdemes kerekezés előtt feleleveníteni a KRESZ szabályokat!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása