Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Csepp a tengerből

2009.11.30. 18:42 :: galagonya

Zagyvarakodó 2005-ben

"A laksűrűség 227 fő 100 lakásonként. A lakásállomány száma (19337 db)...

Hozzájárult ehhez 2002-ben egyes elavult kolónialakások felszámolása. A telepek komplex rehabilitációja (az estleges elkerülhetetlen bontásokkal és új építésekkel) – nehézségei ellenére – a komfortosság, a szociális körülmények javításával nagymértékben elősegítheti a társadalmi-gazdasági problémák enyhülését...

Salgótarjánban az alacsony komfortfokozatú lakások aránya magas (18,7%), annak ellenére is, hogy területi összehasonlításban ez nem kiemelkedő. Ezek kisebb, de legproblémásabb részét a zömében önkormányzati tulajdonban lévő kolónialakások teszik ki, amelyek telepszerű megjelenése komoly szociális, szegregációs problémák forrása. Közép- és  hosszútávon, részben komplex rehabilitációval, részben a kolónia típusú lakások megszűnésével kell számolni, a fizikai tönkremenetel és a hatályos szabályozási terv elbontási javaslata következményeként..."

Salgótarján Megyei Jogú Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája Vezetői Összefoglaló

Zagyvarakodó 2009.  Egy cseppel kevesebb.

Salgótarján

"A többségében századfordulót követıen megépült kolónia jellegő épületek a kornak megfelelőı hagyományos építési technológiával, vízszigetelés nélkül lettek
megépítve kis telken, vagy önálló telek nélkül. Általános hibák az elöregedett szerkezetek (alapozás, vízszigetelés, tartószerkezeti- és belsı válaszfalak, födémek,
tetıfedés, bádogos szerkezetek, burkolatok, nyílászárók, épületgépészeti- és elektromos hálózatok)...

Hosszútávon a 652 db túlnyomórészt komfortnélküli, kolóniatípusú lakás megszőntetésével kell számolni, melynek egyik indoka a fizikai tönkremenetel, a másik pedig az, hogy a hatályos szabályozási terv ezen épületek elbontását javasolja. A kolónialakásokkal beépített területek túlnyomó részét a szabályozási terv rehabilitációs területként jelöli meg...

Zagyvarakodó:

A terület városközponti elhelyezkedéső, a kolónia épületek beékelőıdtek az Arany János úti temetı és a garázssorok közé. Lakások műszaki állapota, összetétele:
A területen jelenleg négy épület található, a lakások száma összesen 33 db. Az épületek földszintes, magastetıs kialakítású, komfortnélküli, avult műszaki állapotúak. A 33 db bérlakásból 13 üres rendkívül rossz állapotú, a  megüresedett lakások már nem kerülnek bérbeadásra. Az üres lakások lefalazásra kerülnek, egy-egy épület kiürítését követően elbontásra kerülnek.
Mivel a lakóépületek rövidtávon bontásra jelöltek, a karbantartási keretből csak a balesetveszélyes állapotok megszüntetésére került sor az elmúlt időszakban. Az épületek felújítására nem történt ráfordítás 2001-2006 közötti időszakban.
Az elmúlt években a területen 2 db épület elbontásával 7 lakás került megszüntetésre. A bontási költség 4.280.000,- Ft volt."

T á j é k o z t a t ó  a város területén található kolóniák helyzetéről -2007-

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Salgótarján

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása