Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

"Sopronyba a viponnyal" I.

2008.07.26. 10:53 :: galagonya

Egy sokat emlegetett kifejezés után "Hatvannal Sopronyba a Viponnyal" -ha nem is viponnal-, de sikerült régi álmát teljesíteni apósomnak elmentünk 50 évvel ezelőtti sorhatárőri szolgálati helyére Tőzeggyármajorba.

/A vipon a Dodge Weapon-ról magyarosított (Dödzs Vipon) jármű volt, amit nem csak a kiejtésben, de a hazai gyártásban is sikerült átültetni. Ez volt a Csepel 130-as, a magyar vipon. Moldova a Csepel viponról emlékezik meg egyik novellájában, ami a déli határon játszódik./

Egy nagy kirándulás nekünk itt kezdődött

A sokat emlegetett Tőzeggyármajori őrs

"Itt aludtam sok-sok éjszakát"

Határkő az udvaron

Akkor már/még nem volt híd

A Hanság főcsatorna

Határkő a csatorna túlpartján, ide két kerítésen és aknazáron keresztül lehetett eljutni

Egy régi emlék(mű)

Amit 50 éve csak messziről láthatot a PAMGAGENI templom tornya ( Miért nem Pomogy? Mert aki már járt Burgerlandban az tapasztalta, hogy sehol nincs kiírva a magyar helységnév. A háborús emlékműveken is csak a magyar nevek emlékeztetnek arra, hogy itt éltek egykor magyarok is)

A határátkelőhelyen van aki már nem lassít

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása