Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Rád II.

2007.07.02. 09:10 :: galagonya

Muslay kastély

A kastélyban voltak németek, oroszok, majd iskola és óvoda, ezek minden kártékony hatásának nyomát magán viseli az épület.

A Zenekastély Megszületése
2005. decemberében a Windland Alapítvány elhatározta, hogy létrehozza a Zenekastélyt, egy integrált kulturális turisztikai és oktatási beruházás a Rádi Muslay kastélyban. Egy olyan nemzetközi élvonalba tartozó zenei élménypark, kulturális, oktató, kutató, egészségmegõrzõ, rekreációs központ, amely a magyar zenei kultúra és más nemzeti kultúrák örökségét, védelmét, bemutatását, forrásainak és kortársainak múzeumát hozza létre, minél szélesebb körben való terjesztését tartja feladatának.

A falu földesura (Csuda család) 1595-ben áttért a református hitre, a jobbágyok kötelesek voltak földesuruk hitét követni. Ennek ellenére csak 1911-ben épült meg a falu evangélikus temploma.

A faluban is egyre több Budapestről kiköltöző lakos. Jól látszik ez a "tájidegen" építészeti stilus megjelenésén.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása