Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Cered II.

2005.06.16. 04:09 :: galagonya

Akkor induljunk el a falu, és az ország határa felé. A tajti templom tornya akár Cereden is lehetne.

Reméljük, nem sokára eljön az-az idő, amikor az unión belül nálunk is életbe lépnek a schengeni szabályok. Az államhatárok továbbra is megmaradnak, és továbbra is majd ilyen piros -fehér karók

Határsarokkő, háttérben Tajti látszik.

Elmúltak azok az idők, amikor ezt a címet büszkén viselte egy falu. Mára a tábla is megkopott, a határ is eltűnik.

A Cered - Tajti közti ideiglenes határátkelő. Két év múlva , ha "Schengenország" leszünk, ezek a sorompók is örökre nyugdíjba vonulnak. Mi viszont nem igazán készültünk fel az ilyen határnyitásra, ezt jól mutatja a két úttest állapota is. / Szlovákiában még mindig jobb az utak minősége. Tajti is ugyanolyan eldugott falu, mint Cered, mégis jobb az út/

Két kép a szomszéd faluról. Trianon itt is sok családot, rokonságot választott el egymástól. Ma kb ötven km-t kell utazni az egy helyett.

Cereden található egy nemzetközi képzőművész telep. Az alábbi "alkotások?" a művészház kertjében találhatóak elszórva.

Egy falukép.

A megye szobrásza, id. Szabó István által készített "Hősök" szobor.

Cered meglepetést okozott nekem. Egy ilyen eldugott falut sokkal "idősebbnek" rosszab állapotúnak gondoltam, ennek ellenére épülő szépülő "gazdag" falu. Aki itthon akar pihenni, és nem a szokásos vízpartos, fürdőzős nyaralásra vágyik annak el kell jönni-e egyszer ide. Cered környékén minden meg van az aktív pihenéshez. Túrázás gyalog, vagy kerékpárral. horgászási lehetőség a közeli tavaknál. Csend és nyugalom.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása