Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Házak-romok-műemlékek

2005.06.14. 04:04 :: galagonya

Egy félbemaradt ház Bér határában. Panziónak épülhetett valamikor, de elszámíthatta magát a tulajdonos. Jellemző ránk magyarokra, hogy szívesebben megyünk az Adriára, miközben nem ismerjük fel, hogy milyen szépségeket rejt kis országunk. Ha valaki kalandra vágyik az maradjon itthon, és menjen el valamelyik eldugott kis faluba. /Falusi turizmus címén majd mindenhol találni szállást./ Nógrád megyében én Ceredet, és környékét tudom ajánlani azoknak, akik szeretik az erdős, hegyes vidéket, szeretnek horgászni, túrázni.

De igazán most inkább azokról a régi parasztházakról essen szó amiket felújítottak. Sok esetben külföldiek veszik meg ezeket a házakat nyaralónak, sőt nyugdíjasként sokan ide is költöznek a "jobb megélhetés" miatt :)

Ez a béri falumúzeumnak átalakított porta.

Ez pedig a mellette található -felújított- családiházként használt parasztház. Látható hogy mi a nem tetszik nekem, az amúgy nagyon szépen rendbe tett házon.

Kisbágyonban egy hasonló régi parasztház felújítása igy néz ki.

Tiszta udvar, rendes ház!

Ismét egy ház Béren. Ahol megpróbáltak a faluhoz illő portát létrehozni. /Eddig ezek mind pozitív példák voltak./

Sajnos a legtöbb a hasonló állapotban lévő ház, mint ez a pásztói.

Szintén Pásztón található ez a ház, ami szintén az enyészeté lesz. Ha nem lakják, akkor még a lebontás is jobb, mint az hogy igy rontja a városképet.

Az előző ház szomszédságában található falakon már csak az segít, ha műemlékké nyilvánitják :) /Vagy lehet hogy már az is ??/

Ezt nem is tudom minek nevezzem. Miért rontja egy falu /Jobbágyi/ képét egy ilyen viskó?

Vagy arra várunk, hogy majd egyszer ezek a házak olyan szintre jutnak, mint a Pokoljáró Tar Lőrinc udvarházának romjai, és tényleg műemlékek lesznek?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása