Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Szoborpark

2005.05.12. 17:51 :: galagonya

Budapesti mintára Salgótarjánnak is van egy szocialista szoborparkja, igaz jóval kevesebb szoborral. Minden rendszer levetkezi az előző jelképeit, a szobrokat, emléktáblákat rosszabb esetben a szeméttelepre száműzi, vagy megpróbálja valamilyen formában megőrizni a jövőnek.

Valamikor a Szent Imre hegyről "vigyázta" a várost Szabó István lemezből készült partizán emlékműve.

A város első "hivatalos" címere 1967-től

A város, a megye valamikori "úr-elvtársai", nevük mára már talán feledésbe merült. /én legalább is már nem emlékszem rájuk :) /

Szerintem még egy ilyen szoborparkban sincs helyük.

Nógrádi Sándor partizán parancsnok /milyen kevesen voltak, és milyen sokan lettek/

És egy kakukk tojás: az eredeti Báthori István szobor, amit már nem lehetett? restaurálni, inkább egy másolat áll a helyén, ami talán jobban bírja a savas esőt. Hogy ez a szobor miért került ebbe a társaságba??? Állhatna ezzel az erővel akár a régi helyén is, vagy valamelyik iskola udvarán.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása