Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Kisamerika

2005.05.04. 17:33 :: galagonya

Tarjánban volt valamikor valami Amerika. Amerikának hívták ugyanis az acélgyári kolónia telepet a Salgó út - Olvasó /Kohász Művház/ - Kuglizó / Szabadidőpark/ által határolt területen. // Lsd. április 25-i bejegyzésem//

Most három kép, három különböző időben ugyanarról a helyről. Az első két képet egy "ismeretlen" kedves ismerősömtől kaptam aki "kis amerikából" kijutott az igazi Amerikába.

1958-ban a kolóniák között

ugyan ez az utca 1988-ban a lebontás előtti időkben

és ma 2005-ben a természet visszavette ami az övé

Mielőtt a tarjáni "Szajna part"-ról lenne szó már megint egy bunker, ami jól elrejtőzött a bokrok között, tovább őrizve "kis amerikát".

A Tarján patak a kórház alatt, valamikor réges-régen gépkocsival is át lehetett menni itt a vasút alatt.

A Kassai sor sétánya már nem sokáig lesz igy látható. Itt folytatódik majd a -régóta várt- Belvárost elkerülő út.

Befedésre kerül a patak is, az építkezéssel ismét egy régi hangulatos helyet veszít el a város. Az elhanyagoltságát látva nem lenne kár érte, de ha rendbe lenne tartva, akkor üde zöldfoltja maradhatott volna a városközpontnak.

Tarján patak le és fel

A STÉCÉ Klub a Lososncra vezető vasúttal ma...

... és valamikor a múlt század elején. Akkor még két pályán közlekedtek a vonatok. Mára már csak egy pályán és csak sebesség korlátozásokkal tartható fenn a vasúti közlekedés.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása