Tarjáni Képek

Salgótarján, Nógrád megye ízelítő, a többi http://tarjanikepek.hu

kismoszkva

Nincs megjeleníthető elem

Igy kezdődött

2005.04.17. 09:56 :: galagonya

2005. áprilisában kezdtem el a "Tarjáni Képek" blogot a NOL blogtárhelyén. Az ottani bejegyzéseimmel "frissítem" az itteni blogomat.
1919-es emlékmű

Salgótarján "kis Moszkva" az 1919-es emlékmű. Eredetileg a Tanácsköztársaságra emlékeztetett, de ma már inkább arra, hogy '19 tavaszán Vörös Hadsereg hadjáratot folytatott az északi iparvidék visszaszerzéséért a csehektől.

Madárház

Dolinka, Madárház. Amikor még ha lepusztulva is, de állt. Aki csak járt is egyszer a Dolinkában az a jelenlegi állapotokat látva legjobb esetben is sírva fakad (legrosszabb esetben a dühkitörése lesz tehetetlenségében) Jelenleg a lebontása folyik és a még megmaradt "épületeknek" kb.: 10 millió Ft-ért. A városi kótyavetye áldozata.

Felszabadítási emlékmű

A Felszabadítási emlékműhüz ne sok hozzáfűzni való van. A város egyik jelképe.

Garzonház

Két torony, az első szembetűnő épület ha a városba ér valaki, bár merről is jöjjön.

A tarjáni UFÓ :)

Radnóti

Radnóti szobrunk is a város jelképei közé tartozik, habár ha jól tudom van belőle máshol is.

Zöldfa út

Egy másik "jelkép" Zagyvapálfalva Zöldfa út

Vulkán

Nálunk bizuny vannak "vulkánok" is, és ha a csapból nem is bor folyik, de patakocskánban gyakran látni sárgás-rozsdavöröses vizet.

Most tényleg bajban vagyok, mert ahogy végig néztem elég sok olyan képem van, amiről lenne mondandóm. Majd felállítok valami rendszert, hogy mi kerüljön egy n(l)apra. Talán még egy vagy kettő utolsó a friss, még alig "száradt" képekből.

Lépcső

Kazár, templomhoz vezető lépcső részlete.

fejfák

fejfák

A kazári temetőben egykupacba hordták a régi fejfákat, amiknek a sírhelyét gondolom már nem tudták az utódok megváltani.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása